Barcelona. El Quim de La Boqueria

El Quim de la Boquería in Barcelona

El Quim de la Boquería in Barcelona.

Vreemd genoeg was Barcelona niet “liefde op het eerste gezicht” voor mij. Vreemd omdat ik nu, na 5-6 bezoeken, helemaal verliefd ben op deze geweldige stad. Het is een stad van ongelofelijke architectuur en geweldige cultuur met veel tradities. De belangrijkste redenen voor mij, voor een foodie, om steeds terug te keren naar deze stad, is de rijke eetcultuur van Catalonië, en natuurlijk van haar hoofdstad, Barcelona.

In Barcelona, naast de bekende La Sagrada Familia en andere gebouwen van Gaudí en bijvoorbeeld het Picassomuseum, kan men één van de beste voedselmarkten ter wereld vinden, de markt van Sant Josep, beter bekend als La Boqueria. Ik kan mij niet herinneren waarom wij deze markt alle voorgaande keren hebben overgeslagen… De grootste overdekte markt in Spanje (ongeveer 6000 vierkante meter), La Boqueria, is gevestigd in het hart van de stad en kan je vanaf La Rambla (de Ramblas) bereiken. Deze markt biedt onder andere het beste wat je aan Catalaanse ingrediënten kunt vinden, maar is helaas niet de goedkoopste.

El Quim de la Boqueria, Barcelona

“Jammer, jammer, jammer!!!”- dacht ik, toen wij door de markt liepen. “Ik mag op dit moment niets mee naar huis nemen om te koken!” Het was pas 11 uur ‘s ochtends en wij hadden nog de hele dag te gaan in Barcelona.

El Quim de la Boqueria, Barcelona

El Quim de la Boqueria, Barcelona

“El Quim de la Boquería” is een kleine bar in het midden van de markt. Voor mij blijft het onvoorstelbaar hoe het mogelijk is om in zo’n piepklein keukentje gerechten te creëren die men makkelijk in een sterrenrestaurant zou kunnen serveren. Tenminste, de twee gerechten die wij hebben gekozen waren mijn inziens een ster waard.

El Quim de la Boqueria, Barcelona

El Quim de la Boqueria, Barcelona

El Quim de la Boqueria, Barcelona

Het is vrij druk aan het bar, maar je hoeft meestal niet lang te wachten op een zitplaats. De meeste mensen nemen een snelle hap en gaan weer verder. Het is geen plaats om uren te blijven zitten.

El Quim de la Boqueria, Barcelona

Binnen 5 minuten hadden wij een plek. Hoewel ik het altijd leuk vind om iets nieuws te proberen, ga je toch vaak voor de bekende en favoriete gerechten die je al kent . Ook deze keer werden wij hiertoe verleidt. Wat waren wij blij dat onze keuze toch op iets anders en nieuws viel! Rob koos voor las gambas al ajillo in reductie van cava (bekend gerecht, maar hier toch zeer vernieuwend) en ik voor Chef’s Wagyu beef tartaar. Daarnaast namen wij nog een huisspecialiteit, een groente/aardappel tortilla (tapa). Het was de beste “tapa de tortilla” ooit!

El Quim de la Boqueria, Barcelona

Ik kon mijn ogen niet geloven toen wij de gamba’s kregen. Normaal gesproken zou ik heel wat anders van Gamba’s al ajillo verwachten, namelijk een paar garnaaltjes die in olie drijven. Dit is, om eerlijk te zijn, mijn associatie met dit gerecht. De gamba’s waren goddelijk en gewoon geserveerd op een bord (en dus niet in het bekende bruine ovenschaaltje)! En die saus van cava!!! Oh, oh…! Ik overdrijf hier echt niet! Jullie moeten het daar zelf daar gewoon gaan proeven! 🙂

El Quim de la Boqueria, Barcelona

De Chef’s Wagyu tartaar was ook fantastisch. Zo krijg je het volgens mij nergens. Het vlees smeltte op je tong. Het was gesneden in kleine stukjes en niet gehakt en opgemaakt met overheerlijke mosterdsaus. Een ware delicatesse.

El Quim de la Boqueria, Barcelona

Mijn hersenen kunnen nog steeds niet begrijpen, dat je deze perfect bereidde gerechten gewoon op een markt bij een klein barretje kan krijgen. Ik verwachtte om heerlijk te eten, maar dit overtrof al mijn verwachtingen!

El Quim de la Boqueria, Barcelona

Tip: Het is verstandig en leuk om ’s morgens naar La Boquería te gaan, het liefst voor 14.00 uur. Dan is de markt al goed op dreef en nog net te druk.

 

Vika
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone