In bier gestoofd konijn.

In bier gestoofd konijn.

Een paar weken geleden heb ik voor de eerste keer in mijn leven een catering opdracht gedaan voor La Boutique Blanche. Wat was het spannend! Het was niet zomaar een catering opdracht maar een opdracht met een thema. Franse en Vlaamse gerechten die nog goed met een bepaalde wijn samen moesten gaan. Geen “makkie” dus, zeker niet voor een beginner. Het idee om in bier gestoofd konijn te maken, kwam van de eigenaresse van La Boutique Blanche, Indra. Indra komt zelf uit België, en in bier gestoofd konijn is een typisch Vlaams gerecht dat vaak met de Kerst wordt gegeten.

In bier gestoofd konijn

Het beloofde een uitdaging voor mij te worden aangezien het feit dat het de eerste keer was dat ik konijn ging koken. Ik moest de boeken induiken en een paar keer uitproberen om uiteindelijk met dit recept te komen. Het was bij de gasten goed in smaak gevallen . Het konijn was werkelijk heerlijk zacht en mals.

In bier gestoofd konijn

 

In bier gestoofd konijn

 

In bier gestoofd konijn

 

In bier gestoofd konijn

 

In bier gestoofd konijn

In bier gestoofd konijn.
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 4 konijnenpootjes
 2. 100 gr spek
 3. 2 uien, fijn gesneden
 4. 40 gr boter
 5. 2 eetlepels bloem
 6. 1 bouquet garni (enkele takjes peterselie, tijm en rozemarijn)
 7. Marinade
 8. 2 uien, ringen gesneden
 9. 3 eetlepels rodewijnazijn
 10. 1 flesje Leffe bier
 11. 10 zwarte peperkorrels
 12. 4 jeneverbessen
 13. ½ theelepel tijm
 14. ½ theelepel oregano
 15. 3 teentjes knoflook, in dikke plakjes gesneden
 16. 1 laurierblaadje
Instructions
 1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Voeg er de konijnpootjes aan toe en laat het geheel minstens 3 uur (beter de hele nacht) in de koelkast marineren.
 2. Verwarm de oven voor op 130 C. Pel en hak de uien.
 3. Haal de konijn uit de marinade en maak het droog met keukenpapier. Bewaar het vocht van de marinade.
 4. Bestrooi de konijnpootjes met zout en peper en bak ze in de boter, totdat ze bruin van allebei de kanten zijn. Zet ze apart.
 5. Bak in dezelfde pan de spekjes en uien. Leg de konijnpootjes terug, bestrooi alles met bloem en roer om. Voer het bouquet garni toe en zet de konijn 45 minuten in de oven.
 6. Haal het vlees uit de oven en giet de marinade er overheen. Zet de pan terug in de oven en laat het vlees nog 1.5 uur tot 2 uur pruttellen.
 7. Proef of er meer zout of peper in de saus nodig is. Mocht de saus te dun zijn, haal het vlees uit de pan (verpak het in aluminiumfolie) en kook de saus verder in.
 8. Serveer met fijngesneden peterselie.
 9. Garneer met aardappelpuree en frisse salade.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Vika
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone