bruschetta vijgen geitenkaas

Bruschetta met (gedroogde) vijgen en geitenkaas

Bruschetta is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het bestaat uit gegrild brood ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie, zout en peper. Vaak zie je bruschetta’s met wat tomatensalsa, mozzarella en basilicum, maar dit is een recept zonder de tomatensalsa.

De combinatie met geitenkaas en vijgen is zeker niet nieuw, maar ik maakte deze bruschetta op een zondagmiddag van de restjes die ik nog in huis had. Omdat ik geen verse vijgen had, gebruikte ik gedroogde vijgen. Met een stokbroodje, wat harde geitenkaas en een beetje verse dille erbij is dat alles wat je nodig hebt.
En hoewel een klassieke bruschetta toch echt hoort te worden ingesmeerd met een open gesneden teentje knoflook heb ik dat bij dit hapje niet gedaan.

Het ‘moeilijkste’ van dit hapje is het stokbrood krokant uit de oven laten komen 😉
Blijf bij de oven, de ene oven is de andere niet en voordat je het weet is je stokbrood verbrand.Bruschetta met vijgen en geitenkaas

 

Bruschetta met vijgen en geitenkaas
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
 1. 1 stokbrood
 2. 1 stuk harde geitenkaas
 3. 8 gedroogde of verse vijgen
 4. een paar takjes verse dille
 5. wat goede olijfolie
 6. zout en peper
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij het stokbrood in dunne sneetjes en besprenkel 1 zijde met olijfolie.
 3. Laat ze in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig worden in e oven. Deze tijd is een indicatie, blijf erbij en kijk wat voor jouw oven een goede tijd is.
 4. Snij de harde geitenkaas en vijgen in dunne plakje en beleg de bruschetta's ermee.
 5. Leg daarboven op nog wat verse dille.
Notes
 1. Eventueel kan je de bruschetta's nadat je ze hebt belegd met wat honing/mosterd dressing besprenkelen als je daarvan houdt.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone