gezonde traktatie

Een grappige en gezonde traktatie – Minion bananen

Ik ben niet zo’n moeder die altijd alleen maar biologisch, gezond en verantwoord haar kind te eten geef. Over het algemeen natuurlijk wel, maar is er een feestje dan hoort een snoepje, koekje of chips daar gewoon bij… Ik vind ook dat als je je kind(eren) doordeweeks thuis gewoon gezond eten voorschotelt, er in het weekend best ruimte is om eens een keer iets te nuttigen wat iets minder gezond is. Traktaties moeten dus niet persé van fruit zijn, hoewel dat vorig jaar en dit jaar dus toevallig wel zo was 😉

Vorige week werd mijn dochter 4 jaar en dus moest mama weer wat leuks bedenken om te trakteren… it’s a dirty job, but mama’s got to do that!
Vorig jaar maakte ik deze leuke traktatie, rupsjes van druiven, een aardbei en met 2 kleine suikeroogjes. Het zag er zo vrolijk uit, daar word ik dus blij van 🙂gezonde traktatie

Dit jaar heb ik als traktatie Minion bananen gemaakt. Ze zagen er zo super leuk uit dat toen ik ze op Pintrest tegen kwam,  ik eigenlijk meteen wist: die ga ik maken!
Alles wat je nodig hebt zijn bananen, een printer, wat printpapier, een schaar en plakband. Het bestand met de ‘Minion kleding’ vind je hier.

Oja, ik vergeet nog 1 ding… wat je ook nodig hebt is tijd…
Mijn vriend en ik waren een avond lang aan het knippen en plakken. Het was wel een beetje een monnikenwerk, maar eenmaal bezig was het ook wel weer heel leuk. Bovendien is het eindresultaat toch goud waard?!

gezonde traktatie

 

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone