Havermout ontbijt

Een havermout ontbijt met de smaak van appeltaart

Een ontbijt moet bij mij aan twee criteria voldoen. Het moet lekker zijn, verder wil ik het gewoon snel klaar hebben. Dit snelle en lekkere ontbijt met havermout als basis, is in een handomdraai klaar en smaakt zelfs een beetje naar appeltaart. Brood eet ik de laatste tijd weinig, het is me echt gaan tegenstaan om iedere ochtend en middag brood te eten. Nu eet ik als ontbijt vaak kwark met muesli, maar mijn laatste ontdekking is dit ontbijt met havermout en appel.

Bij de gedachte aan havermout zullen veel mensen de koude rillingen krijgen, maar dit lijkt allang niet meer op de ouderwetse lauwe pap die velen vroeger kregen voorgeschoteld. Geef havermout een tweede kans 😉

Het is super simpel te maken en met wat variaties kan je het ontbijt ook net een van een andere smaakje voorzien. Voeg er bijvoorbeeld een paar dadels (zonder pit), rozijnen of vijgen aan toe. Wat cacaonibs of wat chiazaad.

Je maakt alles een avond van te voren klaar, dit zodat de havermoutvlokken lekker zacht worden. Ik zou zeggen: vanavond maken en morgen de werkweek meteen goed beginnen!

 

Havermout met appel ontbijtje
Write a review
Print
Ingredients
 1. 30 gram havermoutvlokken
 2. 1 appel geschild en geraspt
 3. 250 ml melk
 4. theelepel kaneel
Instructions
 1. Doe in een maat- of shakebeker 30 gram havervlokken
 2. Schil de appel, rasp hem fijn en doe hem in de shake beker.
 3. Voeg de kaneel en melk eraan toe.
 4. Schud alles door elkaar en laat een nacht in de koelkast staan.
 5. De volgende ochtend staat je ontbijt klaar in de koelkast 🙂
 6. Voeg er naar behoefte nog wat melk aan toe, maak de shake zo vloeibaar als je zelf prettig vindt.
Notes
 1. Zoals gezegd kun je makkelijk variëren door er wat dadels (zonder pit), vijgen, rozijnen, chiazaad of cacaonibs aan toe te voegen. Ook kun je wat meer of minder havermout gebruiken, dit om de havermout meer papperig te maken of juist wat vloeibaarder.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/

 

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone