Kids pizza

En natuurlijk kunnen de kids ook pizza’s maken!

Het vorige blog van Vika ging over zelf pizza maken. Natuurlijk kan je ook gezellig pizza’s maken met de kids! Met de kids gebruikten wij hetzelfde recept voor het deeg en de saus. De pizza’s belegde we simpel met wat mozzarella, je kan ze uiteraard beleggen met wat de kids lekker vinden.

Kids pizza

Het aller belangrijkste, een goede voorbereiding!

Vanaf dat de kids een jaar of 3 zijn, willen ze je dolgraag helpen. Ze willen doen wat ‘grote mensen’ doen. Ik denk dat Vika en ik deze tijd moeten koesteren, want voor je het weet zijn ze een tiener en zeggen ze: mam, je kookt maar lekker zelf… ik ga je écht niet helpen.

Kids pizza

Mijn vriend maakt op zondagochtend altijd een fruitsmoothie voor het hele gezin en onze jongste dochter vindt het maar wat leuk dat ze uiteindelijk de knop van de blender mag omdraaien en aanzetten. Wat is ze trots als de smoothie klaar is, zij voelt zich door haar kleine bijdrage echt betrokken bij de totstandkoming van de smoothie.

Kids pizzaKids pizza

Maar in de praktijk koken met de kids… dat valt niet altijd mee. Ze zijn zo enthousiast, die handjes bewegen vliegensvlug en voor je het weet is je keuken veranderd in een kliederboel.
Voorbereiding is everything 🙂

Kids pizzaKids pizzaKids pizza

Het maakt niet uit wat je maakt. Koekjes, een taart of een pizza… zolang je alles goed voorbereid wordt het zeker een succes. Doe je ingrediënten in bakjes, weeg ze van te voren af en snij eventueel wat nodig is. Zorg voor genoeg vrije werkruimte op het aanrecht en zorg dat naast de ingrediënten ook al het keukengerei binnen handbereik is. Ik heb voor mijn dochter ook een kleine keukenshort (ook al draagt ze die tijdens het maken van deze foto’s niet), ze vindt het super leuk om die aan te doen en het zorgt er meteen voor dat niet al haar kleding vies wordt. Vertel wat je samen wil gaan maken en leg uit hoe je dat stap voor stap moet doen. Zorg voor krukjes zodat ze op een goede hoogte aan het aanrecht kunnen werken en last but not least… hou je camera bij de hand, dit levert vaak de leukste plaatsjes op 🙂

Kids pizza

Kids pizza

Onbetaalbaar toch?!

 

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone