de hef

Uit eten in Oud-Rotterdam: restaurant “De Hef”.

Is er in dit oude deel van Rotterdam-Zuid nog iets culinairs te beleven?

Ja, zeker wel. Bijna dagelijks rij ik vanuit centrum Rotterdam over de Willemsbrug langs de oude Hefbrug om de file op de A16 (Brienenoordbrug) te ontlopen. Net over de brug zie ik dan restaurant De Hef. Een keurig netjes ogend kleinschalig restaurant in een gedeeld oud pand, waarvan je aan de achterzijde denkt dat het er niet lang meer zal staan. Nota bene op loopafstand van café Feijenoord. Hoe Rotterdam-Zuid wil je het hebben?

De eigenaren van restaurant De Hef hebben naar mijn mening een mooi stukje werk geleverd en naast de charme binnen in het hoekpand is de gevel uitnodigend netjes opgeknapt.

de hef

Tegen één van de wives, mijn vrouw ja, zeg ik dus al lange tijd dat we restaurant De Hef echt eens moeten bezoeken. De referenties zijn positief, maar ik moest mijn wive nog overtuigen.

Afgelopen zaterdag was het zover. Ideaal, voor de deur (na zessen gratis) parkeren. Een nette ontvangst met een glas cava of champagne als aperitief. De start was dus prima. Wij deden dat met een heerlijk glas cava. Tafeltje aan het raam met een mooi uitzicht op de Rotterdamse bruggen.

Het menu is een vier-gangen keuzemenu. Voldoende keuze, maar niet overmatig, dus gegarandeerd verse producten op jouw bord. De zelfgebakken desembroodjes werden rijkelijk geserveerd.

Wij gaan voor vis deze avond en kiezen, in plaats van wijn van de mooie wijnkaart, voor het wijnarrangement. Een aanrader, weer heerlijke nieuwe witte wijnen geproefd. Ons menu:

  • Licht aangebakken zalmblokjes, bedekt met een mini krakeling en komkommerrolletjes gevuld met een heerlijk mousse

de hef

  • Black tiger garnalen in kerrieachtige saus, verrassend lekker, want wij zijn geen kerrie liefhebbers

de hef

  • Op de huid gebakken dorade, met een als ratatouille gekleurde pastamix

de hef

  • Brownie met verschillende sinaasappelcomponenten met sinaasappel sorbetijs

de hef

Ook om je vingers bij af te likken waren de zelf gesneden frietjes met truffelmayonaise. Voor de grote eters staat er op de kaart nog een Hollands kaasassortiment.

Natuurlijk tref je in dit soort culinaire gelegenheden ook bekende Nederlanders aan. Deze avond was één van de programmamakers van BNN in de zaak. Uit respect voor privacy, noem ik even geen naam.

Wederom een geslaagde avond en heerlijk gegeten.

Opgegroeid in Schiedam met het stapleven in Rotterdam is het toch geweldig om in deze steeds moderner wordende werkstad deze plekjes in (oud) Rotterdam te ontdekken.

Stap je De Hef uit en zie je de Erasmusbrug in de verte liggen, dan geeft het een warm gevoel om wandelend langs de waterkant van het veelzijdige Rotterdam nog even te genieten van de no nonsens mentaliteit in deze wereldstad.

de hef

Voor de 2e keer is dit een bijdrage van één van de echtgenoten van de wives. Neem snel eens een kijkje op de site van F&W: www.forkandwives.com.

Vika
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone