Foodtrucks, eten op wieltjes

Afgelopen weekend was ik op Rock Werchter, een groot muziekfestival in België. In 1997 ging ik naar mijn eerste grote festival, Torhout (van Torhout/Werchter). Er is sindsdien een hoop veranderd, de festivals zijn tegenwoordig super strak georganiseerd. De voorzieningen en het aanbod van muziek, amusement, infrastructuur, eten & drinken zijn optimaal, maar daar betaal je dan tegenwoordig ook wel een behoorlijke prijs voor.

Maar even terug komen op dat eten en drinken. Vroeguh… (toen ik dus mijn eerste festivals bezocht) kon je niet veel meer te eten scoren dan fritten (friet), een hamburger, een pizza-punt of een smoske (een broodje gezond). Tegenwoordig is het aanbod van eten zo veelzijdig dat je er werkelijk alles kunt krijgen. Van het klassieke junkfood, tot aan de frozen yoghurt, vers fruit, linksom gedraaide noodles en zelfs Champagne en oesters.

De laatste jaren zie je steeds vaker foodtrucks op dit soort festivals. Meestal haal je daar juist een lekkerdere hap dan de standaard eet-tentjes die op een festival staan. Er bestaan zelfs festivals die niet draaien om de muziek, maar om de foodtrucks zelf, zoals Rrrollend en Trek. De strenge regelgeving in Nederland zorgt er momenteel nog voor dat we deze foodtrucks in het dagelijks leven bijna niet terug zien in de steden. Gelukkig is er in Amsterdam een pilot gestart met foodtrucks, hopelijk is dat een kwestie van tijd voordat we in alle uithoeken van het land  foodtrucks zien.

De eerste avond at ik bij een foodtruck met de naam ‘Great food, for great people’. Daar wil je toch direct gaan eten, al was het maar vanwege die vrolijke slogan. Bij deze foodtruck kun je terecht voor een maaltijd die een stuk gezonder aanvoelt dan de gemiddelde festival-hap. Iedere dag bieden ze iets anders aan, maar vaak zijn dat koude pasta salades, een couscous salade of lekker gemixte groentes. Ik at een koude pasta salade met zalm en dille.

zalm, dille, foodtruck, Rock Werchter, Good food

 

De tweede avond at ik bij Lulu’s Tribal Kitchen, ze bieden er Indiaas eten aan. Ik nam de Naga Dahl, een vegetarisch gerecht met pittig gekruide gele linzen, aardappel en Jasmijn rijst. Heerlijk, de beste festival-hap van mijn leven tot nu toe… even afwachten wat de komende dagen nog gaat brengen 😉

Naga Dahl, Rock Werchter, foodtruck, Lulu's, Tribal Kitchen

 

De derde avond at ik bij Pique Nique, een foodtruck uit Gent. Je kan bij ze terecht voor diverse quiches, Ceasar burger, wraps en brownies. En voor de vroege vogels bieden ze zelfs ontbijt aan (yoghurt met muesli of een stuk fruit). Ik at er een wrap met zachte geitenkaas, rode bietjes, walnoten en stukjes zure appel. Ik vond de wrap prima, maar moet toch heel even zeuren. Ik betaalde 3,5 bon (omgerekend 8,75) en daar kreeg ik een halve wrap voor, ik had daarna nog zo’n honger dat ik door ben gelopen om een patatje te halen. Hij was dus wél lekker, maar naar mijn mening lang niet waard wat je ervoor betaald.

Pique Nique, food truck, quiche, wrap, Rock Werchter

 

De laatste avond at ik bij Cantina Mexicana, een foodtruck uit Groningen. Ze bieden er tortilla’s, taco’s, nachos en chili con carne aan. Ik nam de taco special, een taco gevuld met rundergehakt met avocadomousse en jalapenopepers. Misschien niet zo erg homemade allemaal, de mousse en taco’s waren duidelijk van de groothandel. Maar de taco in zijn geheel met de vulling van rundergehakt  en alles erbij was toch erg lekker.

Rock Werchter, Foodtruck Cantina Mexicana, taco

Wat mij aangaat was Lulu’s Tribal Kitchen de absolute winnaar van deze 4-daagse test. Als ik Lulu’s Tribal Kitchen weer op een festival tegenkom, zal ik er zeker weer wat te eten bestellen.
Zo zie je maar weer, je kunt tegenwoordig prima en heel afwisselend eten op festivals. Zo kan je naast de muziek, ook nog van het eten genieten!

 

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone