gezonde energie repen

Gezonde zelfgemaakte energierepen

Deze zelfgemaakte energierepen zijn heerlijk en zeer makkelijk thuis te maken. Ik maak ze graag zelf, omdat ik het een heerlijke en vooral eerlijke snack vind. Afgezien van een beetje honing gaat er niets aan suiker in en uiteraard geen conserveermiddelen, je krijgt dus een hele pure reep. Je kan eigenlijk van alles in de energierepen vermengen, zolang je maar dadels of andere gedroogde vruchten gebruikt die ervoor zorgen dat alles goed aan elkaar plakt.

gezonde energie repen

De ingrediënten, dit plus een beetje honing en kokosolie.

Ik maak ze eigenlijk iedere keer net een beetje anders, maar deze energierepen deelde ik uit en vielen bij een vriendin en collega zo in de smaak dat ik vond dat ik deze eens moest uitwerken tot een recept.

gezonde energie repen

Het fijngehakte mengsel waar ik later de amandelen aan toevoegde.

Voor deze repen waren de hoofdbestanddelen dadels en gedroogde cranberries, samen met alle andere ingrediënten, hak je alles met een staafmixer tot een kruimelig mengsel.

Gezonde energie repenDoe het mengsel in de vormpjes en druk ze aan. Als je geen vormpjes hebt kan het natuurlijk ook gewoon in een cakevorm.

Je kan het mengsel in allerlei vormen maken, ik vind deze hartjes wel grappig, maar in een cakevorm is misschien wel het meest praktisch. Je verdeeld het mengsel dan over de bodem en als het hard is geworden kan je het makkelijk in repen snijden.

Zelfgemaakte gezonde energierepen
Serves 8
Write a review
Print
Ingredients
 1. 150 gram dadels (dit is het gewicht met de pit eruit)
 2. 70 gram cranberries
 3. 50 gram geraspte (gedroogd of vers) kokos
 4. 30 gram chiazaad
 5. 40 gram amandelen
 6. 1 theelepel kaneel
 7. 1 eetlepel honing
 8. 30 gram kokosolie
Instructions
 1. Laat in een klein pannetje de kokosolie smelten en voeg er de honing aan toe.
 2. Doe de overige ingrediënten, behalve de amandelen, samen in een kom en mix ze door elkaar.
 3. Pak steeds een kleine hoeveelheid van het mengsel en doe het in de hakmolen (of kom met staafmixer).
 4. Voeg er een beetje vloeibare honing/kokosolie aan toe.
 5. Hak met de hakmolen of staafmixer tot een korrelig mengsel.
 6. Hak nooit teveel in één keer, het mengsel is best stug door de plakkerige stukken dadel en als je teveel in één keer wil hakken, dan kan het zijn dat het te zwaar wordt en de motor van je hakmolen het begeeft (spreekt uit ervaring....)
 7. Doe alle porties van het gehakte mengsel in een kom en voeg er als laatste de (hele) amandelen aan toe.
 8. Doe dan het mengsel in een vorm naar keuze en druk het mengsel stevig aan.
 9. Laat het minstens 2 uur koud en stevig worden in de koelkast.
Notes
 1. Bewaar je energierepen in de koelkast, ze behouden dan het beste hun vorm en ze blijven goed houdbaar.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone