Japans dieet

Het ‘Japanse dieet’

Het Japanse dieet, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, dat had ik ook niet. Vika (ook van Forks & Wives) haalde me vorig voorjaar over dit dieet te volgen. In Rusland is het een redelijk bekend dieet, maar ik had er nog nooit van gehoord en kon er in het Nederlands ook niets over vinden. Vika vertaalde het dieet uit het Russisch voor mij en samen gingen we van start. Het was wel even afzien, want je mag best weinig eten en wat je dan mag eten is voornamelijk eiwitrijk voedsel. Beslist geen suiker, alcohol en zout, dat is dus best saai te noemen. Daar tegenover staat dat je het dieet maar voor 7 tot 14 dagen hoeft te volgen om een geweldig resultaat te behalen. Vorig jaar woog ik na 10 dagen diëten 4 kg minder. Eerlijk is eerlijk, je verliest ook vocht omdat je door het mijden van koolhydraten in ketose komt. Zodra je na je dieet weer koolhydraten gaat eten, kom je dat verloren vocht (en kilo’s) dus weer aan, bij mij was dat ongeveer 1,5 KG. Maar een maand later was er dus nog steeds 2,5 KG blijvend af en daar heb ik de hele zomer plezier van gehad.

Japans dieet

Lunch! Gebakken courgette

Japans dieet

Tonijnsteak met wat lamsoren erbij.

In de winter kom ik altijd een paar kilo’s aan. Ik ben geen grote jojo, maar mijn wintergewicht ligt altijd een paar kilogram hoger dan mijn zomergewicht. Dit voorjaar wilde ik weer wat van die winterkilo’s van me af schudden en ik moest meteen aan dat Japanse dieet denken. Dus daar ging ik weer, 10 dagen een klein beetje afzien, maar wederom 4 KG afgevallen. Nu een week later, nu ik weer koolhydraten eet en ook weer wat normalere porties, is er nog steeds 2,5 KG af. Dat is toch een mooi resultaat voor 10 dagen bikkelen?!

Japans dieet

Ga je uit eten, bestel dan gewoon Sashimi. Het is heerlijk en past perfect in je dieet!

Japans dieet

Salade van rode kool, wel een beetje op smaak gebracht met wat Parmigiano kaas en wat geroosterde pijnboompitten.

Japanners hebben een hoge levensverwachting, dat komt door een gezonde levensstijl, waar voeding natuurlijk een groot deel van uitmaakt. Japanners eten veel groenten, vis en volkoren granen. Dat op zich is al een hele gezonde basis. Dit dieet sluit vervolgens ook de koolhydraten uit, waardoor er proteïne rijke voeding over blijft.

Tijdens dit dieet mag je dus geen suiker, zout en alcohol. Hou je aan de porties en aanbevelingen voor tenminste 7 en maximaal 14 dagen. Ik week soms wel iets af van de aanbevelingen om het eten net iets meer smaak te geven, maar aanpassingen deed ik altijd heel bescheiden. Drink er minstens 2 liter water bij. Luister goed naar je lichaam en blijf dit dieet alleen als je je er goed bij voelt.

Succes!

Japanse dieet (13 dagen)

Dag 1

Ontbijt: ongezoete koffie
Lunch: salade van kool, 2 hard gekookte eieren, een glas (vers) tomatensap
Diner: 200 gram vis, gekookt, gebakken of gestoomd

Dag 2

Ontbijt: ongezoete koffie en een klein stukje roggebrood
Lunch: 200 gram vis, gekookt, gebakken of gestoomd
Diner: 100 gram gekookt rundvlees en een glas yoghurt

Dag 3

Ontbijt: ongezoete koffie en een klein stukje roggebrood
Lunch: 1 courgette of aubergine in stukjes gebakken
Diner: 2 hard gekookte eieren, 200 gram gekookt rundvlees, rauwe kool salade met een beetje plantaardige olie

Dag 4

Ontbijt: rauwe geraspte wortelen met wat vers citroensap
Lunch: 200 gram vis, gekookt, gebakken of gestoomd, een glas (vers)tomatensap
Diner: 200 gram appels

Dag 5

Ontbijt: rauwe geraspte wortelen met wat vers citroensap
Lunch: 200 gram vis, gekookt, gebakken of gestoomd, een glas (vers)tomatensap
Diner: 200 gram fruit

Dag 6

Ontbijt: ongezoete koffie
Lunch: 500 gram gekookte kip, een salade van verse kool en wortel en een beetje plantaardige olie
Diner: 2 hard gekookte eieren, een middelgrote wortelen met plantaardige olie

Dag 7

Ontbijt: alleen groene thee
Lunch: 200 gram gekookt rundvlees
Diner: 100 gram gekookt rundvlees en een glas yoghurt

Dag 8

Ontbijt: ongezoete koffie
Lunch: 500 gram gekookte kip, een salade van verse kool en wortel en een beetje plantaardige olie
Diner: twee gekookte eieren, een middelgrote rauwe wortelen met plantaardige olie

Dag 9

Ontbijt: rauwe geraspte wortelen met wat vers citroensap
Lunch: 200 gram vis, gekookt, gebakken of gestoomd, een glas (vers)tomatensap
Diner: 200 gram fruit

Dag 10

Ontbijt: ongezoete koffie
Lunch: een hardgekookt ei, drie middelgrote verse wortelen met een beetje plantaardige olie, 50 gram kaas
Diner: 200 gram fruit

Dag 11

Ontbijt: ongezoete koffie en een klein stukje roggebrood
Lunch: 1 courgette of aubergine in stukjes gebakken
Diner: twee gekookte eieren, 200 gram gekookt rundvlees, verse kool met een beetje plantaardige olie

Dag 12

Ontbijt: ongezoete koffie en een klein stukje roggebrood
Diner: 200 gram vis, gekookt, gebakken of gestoomd, verse kool met een beetje plantaardige olie
Diner: 100 gram gekookt rundvlees en een glas yoghurt

Dag 13

Ontbijt: ongezoete koffie
Lunch: Twee gekookte eieren, kool met een beetje plantaardige olie, een (vers)glas tomatensap
Diner: gekookte of gebakken in plantaardige olie vis (200 gram)

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone