Koolhydraatarme wraps

Koolhydraatarme wraps

Deze koolhydraatarme wraps zijn echt bijna helemaal vrij van koolhydraten. Het leuke aan deze wraps vind ik, is dat je op deze manier makkelijk kunt mee eten met de rest van je bezoek/familie. Zij eten misschien net zo lief van die makkelijk ‘kant en klare’ wraps. Dus als je voor de ‘Low Carb Lovers’ een paar van deze koolhydraatarme wraps erbij maakt, is iedereen blij. 

Als je in Spanje in de supermarkt loopt, zie je vaak van die zakken chicharrones bij de chips liggen. Ook in de UK (daar heten ze Scratchings) en America (Pork Rinds) is het een normale snack om te eten. Het is eigenlijk spek dat wordt gebakken in het eigen vet (zwoerd) en waar een beetje zout aan is toegevoegd . Dat klinkt natuurlijk niet zo uitnodigend en dus hebben wij Nederlanders het maar omgedoopt in ‘knabbelspek’. Je plaatselijke supermarkt zal ze waarschijnlijk wel verkopen, maar je kunt ze sowieso bij de AH kopen. 

Het knabbelspek maal je snel fijn met je keukenmachine en na toevoeging van wat Philadelphia (light natuurlijk) , bakpoeder en eieren, is je beslag eigenlijk al klaar. 
De wraps vul je met wat je zelf lekker vindt, of dat nu een plak gerookte zalm is of een een warme kipvulling met bonen. Ik koos nu voor het laatste, maar je kan eindeloos variëren.

 

Koolhydraatarme wraps
Serves 5
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
 1. 90 gram knabbelspek (2 zakken a 45 gram)
 2. 90 gram Philadelphia Light
 3. 5 eieren
 4. ⅛ tl baking soda
 5. ¼ tl zout (optioneel)
 6. 150 ml water
Instructions
 1. Maal het knabbelspek fijn met de keukenmachine of staafmixer.
 2. Doe het gemalen spek in een kom en voeg er de Philadelphia, eieren, baking soda en water aan toe.
 3. Blijf roeren totdat er een redelijk glad beslag ontstaat.
 4. Verhit wat olie in een koekenpan.
 5. Schep wat beslag in de koekenpan en verdeel het met een schuimspaan over de bodem.
 6. Wanneer de wrap aan één kant gaar is, keer je hem om en bak je hem af.
 7. Vul de wrap met een vulling naar keuze, warm of koud!
Notes
 1. Voordat je het beslag in de pan doet, moet je er rekening mee houden dat de structuur van dit beslag anders is als dat van bijvoorbeeld pannenkoeken beslag. Het beslag laat zich nauwelijks verdelen over de bodem van de pan. Zorg dat je een schuimspaan hebt, waarmee je het beslag als het ware uitsmeert over de bodem.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone