Low-Carb avocado brownie

Low-Carb avocado brownie met Sukrin

Deze brownie is helemaal Low-Carb. Hij is namelijk voor een groot deel gemaakt van avocado. Verder is de brownie gezoet met de zoetstof Sukrin, deze zoetstof bevat geen calorieën. Sukrin is een zoetstof die zoveel lekkerder smaakt dan Stevia. Ik ben nooit dol op Stevia geweest, ik kan die bittere nasmaak niet waarderen. Sukrin lijkt veel meer op de smaak van suiker zolang je er niet teveel van gebruikt. Sukrin koop je bijvoorbeeld hier.

Low-Carb avocado brownie
Naast de avocado en Sukrin gaat er verder nog ei, kokosolie, rauwe cacao en amandelmeel in, allemaal Low-Carb dus. Low-Carb (weinig koolhydraten) is niet per definitie Low-Cal (weinig calorieën), een stukje van deze brownie bevat ongeveer 100 calorieën. Maar al met al is deze brownie van avocado wel een stuk gezonder dan degene die je in de supermarkt vindt!

Low-Carb avocado brownie met Sukrin
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 1 kleine avocado
 2. 1 ei
 3. 30 gram kokosolie
 4. 30 gram Sukrin
 5. 30 gram amandelmeel
 6. 20 gram rauw cacaopoeder
 7. 1 tl bakpoeder
 8. 2 tl vanille aroma
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Pureer het vruchtvlees van de avocado samen alle ingredienten, behalve de kokosolie en Sukrin, met een staafmixer.
 3. Smelt de koksolie in een pannetje en voeg daar de Sukrin aan toe.
 4. Verhit de kokosolie en Sukrin al roerend steeds iets meer tot het punt dat de Sukrin op lost in de kokosolie.
 5. Doe het mengel van kokosolie en Sukrin bij het brownie-mengsel en roer het goed door.
 6. Omdat deze hoeveelheid maar voor 8 stukjes is heb je aan een kleine overschaal, of een gedeelte van je bakplaat al genoeg. Bedek in ieder geval het gebied waar je het mengsel wil plaatsen met bakpapier.
 7. Bedek het bakpapier met het mengsel en verdeel het zodat het overal even dik (ongeveer 1cm hoog) is uitgesmeerd.
 8. Schuif dan de bakplaat of ovenschaal in de oven.
 9. Na 10 minuten bakken, dek je voor de laatste 10 minuten de bovenkant af met een stukje aluminiumfolie, anders kan de bovenkant zwart worden.
 10. Enjoy!
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone