hotdog, haute dog, Jeroen Meus

Of je worst lust?

Vorige week schreef ik al over de foodtrucks op het Rock Werchter festival en deze week wil ik toch nog één blog besteden aan een bijzondere hap die ik op het festival at. Namelijk… een broodje worst. Wat kan er nu zo bijzonder zijn aan een hotdog vraag je je misschien af.

In België loopt er een televisiekok rond met de naam Jeroen Meus. Hij heeft de afgelopen 10 jaar diverse kookprogramma’s op de (Belgische) tv gebracht en een dozijn aan kookboeken geschreven. De televisiekok verruilt zijn succesvolle restaurant Luzine in Leuven voor een (sinds vorige week woensdag) hotdogrestaurant: Würst. Jeroen Meus wilde graag een toegankelijke hap maken met echte kwaliteitsproducten. Hij ontwikkelde samen met een Leuvense slager een topsaucisse van het beste vlees. Geen hotdog, maar met recht een ‘haute-dog’.

Op Rock Werchter hadden we de primeur, daar stond de foodtruck van Würst. Je moest er wel wat voor over hebben om een broodje te scoren, want er stond permanent een lange rij voor de foodtruck van Würst. Op die vierde en laatste dag heb ik toch die rij getrotseerd, achteraf blijkt dat ik op de valreep dat -nu al beroemde- broodje heb weten te bemachtigen. Nog geen uur later bleek de foodtruck van Würst helemaal uitverkocht te zijn.

Haute dog, wurst, hotdog

De rij voor de Wurst foodtruck!

En dan het broodje worst zelf. Ik koos de Bellucci, een ciabatta met aubergine, tomaat, Parmezaanse kaas, Prosciutto (ham), pesto, rucola en natuurlijk een wurst. Het broodje is goed gevuld en alle  ingrediënten zien er vers en fris uit. Het broodje is ook heerlijk knapperige en van binnen lekker ‘ingesopt’ met tomaat. De worst is zalig mals en is heerlijk met de combinatie van de Parmazaan en Prosciutto. En na een paar happen kan ik zeggen: ja, dit is écht een bijzonder lekker broodje worst.

Haute dog, Jeroen Meus, Wurst

Zelf proberen? Dan moet je bij zijn nieuwe zaak in Leuven langs gaan. Leuven is trouwens een onwijs leuke stad om te bezoeken, weer eens wat anders dan Antwerpen, Gent, Brugge of Brussel.

 

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone