Paasbrunch eiermuffins

Paasbrunch: eiermuffins, want een ei hoort erbij!

Tijdens de Paasbrunch mag een ei natuurlijk niet ontbreken. Het concept van de eiermuffin is niet nieuw, maar voor mij was dit wel de eerste keer dat ik zoiets maakte… en dat ga ik zeker vaker doen!

Het presenteert zo leuk, maar ik vond ze ook nog eens super lekker. En voor de mensen die koolhydraten minderen of vermijden zijn ze ook perfect.

Paasbrunch eiermuffins

Ze zijn makkelijk te bereiden en eerlijk gezegd denk ik ook dat je ze goed een dag van te voren kunt maken. Dat is dan weer handig als je op Paasochtend niet alle gerechtjes in één keer klaar wil maken.

 

Eiermuffins
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Ingredients
 1. 4 eieren
 2. 100 gram creme fraiche
 3. 80 gram Gruyere kaas
 4. 100 gram (kleine) groene asperges
 5. 8 cherry tomaatjes
 6. 125 gram magere spekreepjes
 7. zout/peper
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Bak de spekreepjes goudbruin en doe ze in een kom.
 3. Blancheer de asperges in iets meer dan een minuut.
 4. Spoel ze daarna direct af met koud water en voeg ze ook toe aan de kom.
 5. Snij de cherry tomaatjes door de helft en voeg ze toe aan de kom.
 6. Roer de ingrediënten in de kom goed door en verdeel de inhoud over de 8 muffinvormen.
 7. Pak een nieuwe kom en klop daarin de 4 eieren met de creme fraiche.
 8. Voeg ook de geraspte Gruyere toe, maar hou een klein beetje apart (ongeveer 20 gram).
 9. Breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout.
 10. Klop het mengsel goed door en verdeel het mengsel dan over de muffinvormen.
 11. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten af.
 12. De muffins komen tijdens het bakken erg omhoog, maar nadat ze uit de oven komen zakken ze ook weer mooi terug.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone