Paella van quinoa met garnalen en chorizo.

Paella van quinoa met garnalen en chorizo.

Paella van quinoa met garnalen en chorizo.
Het is al lang geleden, ik zat nog in het eerste jaar van de Universiteit, toen ik besloot om Spaans te gaan studeren. De traditionele Spaanse paella vond ik gelijk al een bijzonder gerecht. Toen wist ik nog niet veel van koken, maar ik was al gek op lekker eten. Paella leek me al toen een super lekker gerecht. Dat was een gok! Ik had nog nooit in mijn leven garnalen of chorizo geproefd:)) Zo bijzonder was het voor mij toen nog!
Om eerlijk te zijn was ik een beetje teleurgesteld, toen ik mijn eerste paella in Spanje ergens in Andalusia heb gegeten (het lag niet aan het gerecht, maar aan een verkeerde restaurant keuze:))! Pas een paar jaar later heb ik een echte paella in Valencia gegeten. Wat was die lekker!
Vandaag deel ik het recept van de traditionele paella op aangepaste wijze. Deze paella wordt niet van een speciale soort rijst gemaakt, maar in afwijking daarvan, van quinoa. De rest van de ingrediënten blijven bijna hetzelfde (kip, garnalen, chorizo). Voor dit recept heb ik de garnalen apart gebakken en later aan de paella toegevoegd, omdat de kooktijd van de quinoa zo lang is, worden de garnalen taai als je ze meekookt. In plaats van gewone stukjes
kip aan het bot, heb ik kippendijen filet gebruikt. Lekker makkelijk om te eten! Paella van quinoa met garnalen en chorizo is super makkelijk om te maken en is ideaal om te serveren bij gezelschap.

DSC_0345

Ingrediënten:
4 soeplepels olijfolie
1 rode ui, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
1 gele paprika, in kleine blokjes gesneden
5 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
1 chilipeper, fijn gesneden
500 ml kippenbouillon (van blokjes)
250 Gr quinoa
250 Gr chorizo gesneden, in plakjes van een halve cm
250 Gr kippendijenfilet, in stukjes van 2 cm gesneden
300 Gr gepelde garnalen
Peterselie fijn gesneden
Sap van 1 citroen
Zout en peper op smaak

Bereidingswijze:
1. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan.
2. Voeg toe, zodra de olie heet is, de kip, chorizo, 2/3 van de knoflook, uien, pepers en paprika’s en bak alles, voordat de uien en paprika’s zacht zijn.
3. Voeg de tomaten toe en bak alles nog een paar minuten.
4. Doe de quinoa en 400 ml van de bouillon in de koekenpan en schep alles goed om.
5. Breng de paella tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat het geheel sudderen totdat de quinoa gaar is. Voeg, als de quinoa niet helemaal gaar is en het vocht geabsorbeerd is, de rest van de bouillon toe.
6. Draai het vuur uit en dek de pan af met een deksel.
7. Bak in een andere pan de garnalen een paar minuten aan allebei de kanten, voeg de rest van de knoflook toe en bak die nog 30 seconden mee.
8. Roer de helft van de peterselie er door.
9. Doe de garnalen bij de paella en voeg de rest van de peterselie toe. Giet de citroensap er overheen.

Eet smakelijk! 

Vika
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone