Pesto van gegrilde paprika.

Pesto van gegrilde paprika.

Pesto van gegrilde paprika.

Normaal gesproken als het over pesto gaat, denk je meteen aan traditionele groene pesto, die van basilicum en pijnboompitten wordt gemaakt.

Pesto van gegrilde paprika.

Maar wat moet je doen als je bijna 5 kg aan paprika’s krijgt? In mijn vorige blog heb ik al een recept van soep van gerilde paprika en zoete aardappel gedeeld. Daarna had ik nog steeds een heleboel paprika’s over. Een paar paprika’s hebben wij rauw gegeten en toch bleven er nog stuk of 8 over… toen kwam ik op idee om deze lekkere pesto van gerilde paprika te maken.

Pesto van gegrilde paprika.

Ik maak altijd mijn groene pesto zelf van verse ingrediënten. Zelfs als je niet zo veel tijd hebt raad ik jullie aan om verse pesto te maken, het is zo simpel. Het enige wat je moet doen is alle ingrediënten in een blender pureren.

Pesto van gegrilde paprika.

Helaas heeft deze pesto van gerilde paprika iets meer tijd nodig. Je moet de paprika’s eerst grillen in de oven. Dat duurt ongeveer 30-45 minuten. Voor deze pesto heb ik ook basilicum en pijnboompitten gebruikt. Eigenlijk is de rest van de ingrediënten hetzelfde gebleven als voor de groene pesto. De enige toevoeging is witte wijnazijn. Die geeft het nodige zuurtje aan de pesto.

Je kan pesto makkelijk invriezen. Ik vind het heerlijk op een toastje of traditioneel met pasta.

Pesto van gegrilde paprika.

Paprika bevat veel vezels, voedingstoffen, vitamine C en weinig calorieën. Dus deze pesto past heel goed bij onze Low Cal Low Carb thema.

 

Pesto van gegrilde paprika.
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 rode paprika’s
 2. 2 oranje paprika’s
 3. Een bosje basilicum
 4. 50 gr pijnboompitten
 5. 1 teentje knoflook
 6. 1 eetlepel witte wijnazijn
 7. 60 ml olijfolie
 8. 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Instructions
 1. Leg de hele paprika’s in een ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven op 200 graden zo'n 30 tot 45 minuten. Draai de paprika’s af en toe om.
 2. Haal de ovenschaal uit de oven en laat alles afkoelen.
 3. Snijd de paprika in grove stukken.
 4. Doe alle ingrediënten in een blender en pureer alles goed.
 5. Breng op smaak met zout, peper en witte wijnazijn.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Vika
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone