Quiche met groene asperges en gorgonzola

Quiche met groene asperges en gorgonzola

Iedereen bij ons thuis is gek op quiche. Onze dochter is dol op de knapperige korstjes en probeert mij altijd over te halen mijn korstjes aan haar af te staan 😉
Hoewel een quiche best wat tijd nodig heeft om af te bakken (zeker deze, omdat de asperges best wat vocht verliezen) maak ik hem toch vaak doordeweeks, zelfs na een lange werkdag. Ik bereid de quiche, schuif hem en de oven en zet dan op mijn gemak mijn dochtertje onder de douche. Fris gewassen en in pyjama kan zij dan aanschuiven aan tafel en na het eten direct door naar bed. Eigenlijk is het maken van een quiche helemaal niet tijdrovend, het is gewoon een kwestie van goed plannen en de oventijd optimaal benutten.

Quiche met groene asperges en gorgonzola

Quiche met groene asperges en gorgonzola
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 400 gram groene aspergetips
 2. 150 gram gorgonzola
 3. 100 gram biologische peulvruchtenkiemen (AH)
 4. 6 plakjes bladerdeeg
 5. 2 eieren
 6. 125 gram creme fraiche light
 7. handje pompoenpitten
 8. peper en zout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Kook de asperges kort, zo'n 4 minuten en spoel af met koud water. Snij de asperges in stukken en laat uitdruipen in een vergiet.
 3. Kook ook de peulvruchtenkiemen kort, zo'n 2 minuten en spoel af met koud water en laat uitdruipen in het vergiet met aspergestukken.
 4. Leg de 6 plakjes bladerdeeg op een schoon aanrechtblad.
 5. Vet een taartvorm (ongeveer 18 cm bij een hoge vorm en 24 cm bij een lage vorm) in met boter of non-stickspray.
 6. Klop de eieren samen met de creme fraiche los met wat peper en zout.
 7. Snij de gorgonzola in stukken en meng ze samen met de asperges en peulvruchtenkiemen in een schaal door elkaar.
 8. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en doe daar het asperge, gorgonzala en peulvruchtenkiemen mengsel in.
 9. Giet het ei-mengsel erover uit en schuif de taart in de oven.
 10. Bak de taart ongeveer 40 minuten, strooi dan een handvol pompoenpitten over de taart en bak het geheel in 10 minuten af.
 11. Lekker met een frisse salade erbij.
Notes
 1. Ik gebruik soms aspergetips uit het vriesvak, die haal ik 's ochtend dan al uit de vriezer en leg ze op een bord in de koelkast, zodat ze tegen de avond zijn ontdooid.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone