Brasserie Woodz

Review: brasserie Woodz in Rotterdam

Afgelopen december opende in Rotterdam Brasserie Woodz haar deuren. De brasserie ligt aan de Kralingse Plas in Rotterdam, een leuke lokatie om aansluitend aan een wandeling een hapje en/of drankje te komen doen.  Er ligt een klein parkeerterrein naast de brasserie, dus hij is goed bereikbaar. Ook handig als je geen wandeling wil maken, maar gewoon direct lekker wil eten en drinken en van het uitzicht genieten. De Brasserie Woodz is ontzettend warm ingericht, met veel hout, natuurtinten en leuke retro details… zo gezellig!

Je kan bij Brasserie Woodz terecht voor ontbijt, lunch en diner of gewoon om samen gezellig een drankje te doen. Ze hebben een mooie wijnkaart, dat op zich is voor mij alleen al een reden om daar zeker nog eens een drankje te komen doen 😉 Ook de ‘Kralingse ontbijtplank de luxe’ (die komt met o.a. een glas cava) zag er op de kaart zo goed uit. Het moet heerlijk zijn om daar op een zonnige zondagochtend, onder het genot van een ontbijtje met cava én dat uitzicht langzaam de dag te beginnen.

Wij gingen er met een redelijk groot gezelschap eten, ook Vika (de andere helft van forks&wives) was er bij. De kaart is helemaal niet zo uitgebreid, maar juist wel ontzettend gevarieerd wat ik dus heel fijn vind. Je vindt er naast ontbijt en lunch gerechten ook nog tosti’s, soepen, salades, broodplanken, koude- en warme voorgerechten, diverse kleine hapjes, kindergerechten, hoofdgerechten van vlees en vis en nagerechten. Van al het bovengenoemde heb je steeds enkele keuzes, heerlijk overzichtelijk 😉

Brasserie Woodz Brasserie Woodz

Ik deelde (samen met mijn vriend) vooraf de gegratineerde oesters en de garnalen kroketten. Als hoofdgerecht had ik gekozen voor de ‘Hollandse boerderij eend’. Het vlees was perfect rosé (zoals je altijd hoopt dat hij zal zal zijn).

Woodz 06 kl

Als dessert nam ik het ‘oma’s appeltaart ijs met mokka slagroom’ 

Brasserie Woodz

 

Al met al een hele gezellige en smaakvolle avond gehad. Voor mij is Brasserie Woodz een plek die ik in 2016 zeker nog eens zal gaan bezoeken.

Jullie ook?

 

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone