Review: Visrestaurant De Stroper

De Stroper is een visrestaurant gelegen aan een gracht in het prachtige oude centrum van Dordrecht. Ik denk dat er zo’n 50 gasten binnen kunnen, het interieur oogt warm en er hangt een gezellige informele sfeer. Bij binnenkomst werden wij meteen hartelijk ontvangen en ook de rest van de avond was de bediening erg attent. Vis is wat er op het menu staat, je kan er al voor 27,50 een 4-gangen menu eten, het Stroper menu. In ons gezelschap ging iedereen voor het 4-gangen specialiteiten menu. Onze gastheer vertelde ons dat er veel wordt gewerkt met seizoensproducten, die veelal biologisch zijn. Dezelfde gastheer adviseerde ons ook met de wijnen.

Dan het eten zelf natuurlijk!

De eerste gang was rauwe tonijn die kort was gegrild met een artisjokvinaigrette, gerookte mayonaise, zoete ui en pecorino. De tonijn was na het grillen in plakjes gesneden en zo zag je de prachtig rode rauwe tonijn. De gerookte mayonaise was wat mij toch het meest verraste aan deze gang, de mayonaise had echt die typische smaak die aan gerookte producten zit, werkelijk heerlijk!De Stroper

Het tussengerecht was  rog-vleugel op een bedje van huisgemaakte tagiatelle, met een jus van witbier en chorizo, kervelcrème, wilde spinazie en mosselen. Ik had nog niet eerder rog gegeten, de vis was stevig en hoewel ik de smaak van de rog zelf niet heel uitgesproken vond, was het geheel met de saus en de kervelcrème helemaal in balans.

De Stroper tussengerecht

Het hoofdgerecht was heilbotfilet met daarop een crumble van hazelnoten en parmezaan, een crème van bospeen met komijn, een jus van specerijen en een krokante polenta. De combinatie van heilbot en crumble was heerlijk en de gestoofde kool en witlof waren zo goed samen met de wortel/komijncrème.

De Stoer hoofdmenu

Het nagerecht was een appeltaartje met Granny Smith sorbet en pecanotencrème. Ik ben eenmaal dol op toetjes en kon ook erg genieten van de smaak van het klassieke appeltaartje en de frisse smaak van het ijs.

De Stroper nagerecht

Bij de koffie (voor mij thee) heb ik de aanbeveling van de gastheer over genomen en een echte Dortse Gouden Amandel Likeur gedronken. Zoals gezegd hou ik van zoet en dit was een heerlijk drankje om zo’n mooi diner mee af te sluiten.Ook bij de koffie kregen we trouwens nog wat lekkers.

De Stroper Bij de koffie

Ik vond het een super geslaagde avond, vol met mooie smaken, fijne bediening en een hele ongedwongen sfeer. Voor het specialiteiten menu betaalde we 42 euro per persoon, wel iets meer dan het eerder genoemde Stroper menu, maar ik vond de gerechten fantastisch en het dubbel en dwars waard; ik zou morgen weer gaan als het kon 😉

Visrestaurant de Stroper
Wijnbrug 1
3311 EV Dordrecht
078 613 00 94
www.destroper.com

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone