Salade met peer en schimmelkaas

Salade met peer en schimmelkaas

Schimmelkaas, ik ben er dol op. De pittige smaak van de kaas combineert ontzettend goed met de fris zoete smaak van peer. Voor deze salade koos ik een Blue d’Auvergne en gebruikte ik Conference peren. Samen met wat salade en geroosterde pijnboompitten heb je in een handomdraai deze lekkere salade op tafel. Een prima lunch, maar ook fijn als bijgerecht. En als je hem als (avond)maaltijd wilt eten, dan vergroot je gewoon de portie en voeg je wat walnoten toe.

Salade met peer en schimmelkaas

Salade met peer en schimmelkaas
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Ingredients
 1. Salade
 2. 200 gram veldsla
 3. 50 gram rucola
 4. 2 Conference peren
 5. 150 gram Blue d'Auvergne
 6. 50 gram pijnboompitten
 7. Dressing
 8. 3 el olijfolie
 9. 2 el vloeibare honing
 10. 1 el (kruiden)azijn
 11. wat grof gemalen zeezout
Instructions
 1. Rooster de pijnboompitten totdat ze een beetje bruin kleuren.
 2. Schik de veldsla en rucola in een schaal.
 3. Brokkel de schimmelkaas in stukjes en verdeel over de sla.
 4. Schil de peer, snij in stukjes en verdeel over de sla.
 5. Doe de ingrediënten van de dressing in een kommetje, mix ze door elkaar en breng om smaak met wat grof gemalen zeezout.
 6. Sprenkel de dressing over de salade en gooi als laatste de pijnboompitten eroverheen.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone