Spritz Aperol

Spritz Aperol – het ultieme zomergevoel!

 

Een paar weken geleden, toen ik in onze drankkast Marsala zocht om een sausje te maken,  kwam ik er een hele, nog  gesloten, fles Aperol tegen. Ik moest even nadenken. Wanneer hebben wij voor het laatst Spritz Aperol gedronken?! Zeker een jaar of 2 geleden. Het is een klassiek Italiaans aperitief, die men snel met de zomer associeert.

Spritz Aperol

Helaas heb ik dit jaar soms ook het zomergevoel gemist… maar de zomer is nog niet voorbij en gelukkig is het weer zonnig vandaag! Bovendien blijft de zon schijnen het komende weekend, tenminste volgens de weerprognoses! Een mooie gelegenheid om dit recept uit te proberen!

Spritz Aperol , een ultiem Italiaans terrasdrankje, is heerlijk verfrissend en een beetje (bitter)zoet.

Spritz Aperol

Aperol is geïntroduceerd in 1919 door de Barbieri company, maar werd pas na de Tweede Wereldoorlog populair. Het wordt van zure sinaasappels, gentiaan, rabarber en cinchona gemaakt. Tegenwoordig wordt Aperol door Campari geproduceerd. Deze twee dranken lijken op elkaar qua smaak en kleur, maar Aperol heeft maar 11% alcoholpercentage. Pas in jaren ‘50 begon men Aperol met Prosecco te combineren.

Toen ik Spritz Aperol voor het eerst heb geproefd in een tapasbar in Rotterdam, was ik meteen verkocht. Ik ging naar de barman om  het recept te vragen  en de volgende dag zaten wij al in de tuin van Spritz Aperol te genieten. Het recept is ongelofelijk simpel, wat het zo toegankelijk maakt om ook thuis te drinken. Onthoudt alleen 3-2-1. 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel spa rood, plus een paar ijsklontjes en een schijfje sinaasappel erbij. De hoeveelheden prosecco, aperol en spa rood kunnen varieren. Het hangt van de grootte van het glas af. Hou altijd het 3-2-1 principe aan.

Ga maar lekker in de tuin zitten en geniet van “Dolce Vita” en het ultieme zomergevoel. Proost!

Spritz Aperol

Probeer ook het recept van onze Sangria de cava!

Laat het ons weten via Facebook als jij het recept hebt uitgeprobeerd! Dat vinden wij hartstikke leuk!

Spritz Aperol
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 150 ml Prosecco
  2. 100 ml Aperol
  3. 50 ml Spa Rood
  4. 4-5 ijsklontjes
  5. 1 schijfje sinaasappel
Instructions
  1. Vul een wijn of whisky glas met 4-5 ijsklonkjes.
  2. Schenk 150 ml prosecco, 100 ml Aperol en 50 ml spa rood in het glas.
  3. Voeg een schijfje sinaasappel toe.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone