Energierepen

Super gezonde homemade energierepen

Ik schreef al eerder een blog over zelf gemaakte energierepen, die vind je hier. Omdat ik er zelf altijd heel blij van word, maak ik ze vaker. Het is zo simpel. Kies gewoon wat ingrediënten die kunnen smelten wanneer ze worden verhit, maar op kamertemperatuur hard zijn, zoals chocolade en kokosolie. Voeg daar een paar zoete plakkerige ingrediënten aan toe zoals gedroogde vijgen, abrikozen of dadels en voeg nog wat superfood en/of noten toe en je hebt geweldige homemade energierepen. Zonder suiker, conserveringsmiddelen of andere vage ingrediënten. Maak ze gewoon zelf, het is zo simpel. Alles wat je nodig hebt is een staafmixer om wat ingrediënten te hakken en een steelpannetje om wat ingrediënten te smelten. Voor de rest heb je wat fantasie en lef  nodig en voor je het weet heb je je eigen originelen energierepen gemaakt, waarvan je onbezorgd en heerlijk van kunt smullen.

Dit recept is ontstaan omdat ik van mijn vriendje een plak hele pure chocolade kreeg. Van die chocolade die eigenlijk te puur en bitter is om zomaar op te eten. Ik dacht er meteen aan om er energierepen van te maken. Ik improviseerde maar wat, maar het resultaat was eerlijk gezegd echt heel lekker 😉 In een steelpannetje verhitte ik de chocolade en wat kokosolie. ik voegde aan dat mengsel wat gehakte walnoten, zonnebloempitten, chiazaad en kokosrasp aan toe. Om het geheel wat zoeter te maken gebruikte ik wat fijngehakte gedroogde abrikozen… zo simpel is het eigenlijk gewoon echt. Gebruik een ingevette cakevorm waarin je het mengsel doet. Daarna de koelkast in om het geheel te harden. Nadat het mengsel hard is kan je het snijden in de vorm die je wilt, blokjes of repen.

Al enthousiast? Probeer onderstaand recept of maak er zelf je eigen variatie op.

Gezonde homemade energierepen
Serves 12
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
 1. 100 gram chocolade 85% (of hoger)
 2. 50 gram kokosolie (hard)
 3. 30 gram gehakte walnoten
 4. 30 gram zonnebloempitten
 5. 50 gram chiazaad
 6. 60 gram kokosrasp
 7. 200 gram gedroogde abrikozen
Instructions
 1. Smelt de chocolade met de kokosolie in een steelpannetje.
 2. Hak de walnoten grof.
 3. Hak met een hakmolen de gedroogde abrikozen fijn.
 4. Doe de gehakte abrikozen, gehakte walnoten, zonnebloempitten, chiazaad en 50 gram van de kokosrasp samen in een kom.
 5. Voeg aan die kom het gesmolten chocolade/kokosoliemengsel toe en roer goed door elkaar.
 6. Stort het mengsel in een ingevet cakeblik en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
 7. Strooi er daarna nog de resterende 10 gram kokosrasp overheen en verdeel het goed door het cakeblik heen en weer te schudden.
 8. Zet het cakeblik in de koelkast en laat het mengsel uitharden.
 9. Wanneer de massa hard is, draai je het cakeblik om en laat je met wat forse klappen de massa eruit vallen.
 10. Snij dan de massa in de vorm die je zelf fijn vindt, in repen of blokjes.
 11. Oja, vergeet niet te genieten 😉
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone