Ricotta salade

Supersnelle Ricotta salade

Deze supersnelle Ricotta salade staat binnen een paar minuten op tafel. Zoals gezegd zitten de wives in de ‘Low Cal – Low Carb’ weken en deze salade past perfect in dat thema. Ik heb hem op een ochtend zelf verzonnen en omdat hij zo goed in de smaak viel, heb ik hem sindsdien al vaak gegeten. Je kan hem eten als lunch, maar ik heb hem ook al een keer (dubbele portie) als avondmaaltijd gegeten.

Ricotta salade

Ik probeer eigenlijk altijd een salade mee te nemen naar mijn werk, zodat ik tussen de middag lekker gezond kan eten. Maar soms sta ik ’s ochtends voor de koelkast (vaak aan het einde van de week wanneer de koelkast leeg begint te raken) en zijn de basics voor een salade op, of incompleet. Zo is deze salade ontstaan. Er stond nog een bakje ricotta, er was nog komkommer en wat cherry tomaten. In de kast vond ik nog een potje zongedroogde tomaten. Ik deed alles bij elkaar en voegde er wat versgemalen peper aan toe en klaar was mijn supersnelle snelle Low Cal – Low Carb salade!

Supersnelle ricotta salade
Serves 1
Write a review
Print
Total Time
3 min
Total Time
3 min
Ingredients
  1. 1/2 komkommer
  2. 10 cherry tomaatjes
  3. 100 gram ricotta
  4. Zongedroogde tomaatjes op olie
  5. versgemalen peper
Instructions
  1. Schil de komkommer en snij hem in kleine blokjes.
  2. Halveer de cherrytomaatjes.
  3. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  4. Doe alles in een schaal en voeg er de ricotta aan toe.
  5. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone