The taste of Big Appel: het broodje pastrami in Kat'z

The taste of the Big Apple: het broodje pastrami in Kat’z

Deli, New York, Kat'z, pastrami

Ik dacht dat één week uittrekken voor een city trip meer dan genoeg zou zijn … maar blijkbaar geldt dat niet voor New York City. Het is onze laatste dag in the Big Apple, maar er is nog zo veel te zien en te doen! Toch moet je keuzes maken. Natuurlijk kon ik niet weggaan zonder het broodje pastrami te proeven in Kat’z, één van de oudste joodse Deli ‘s van de stad. Ik was er zo benieuwd naar! Bovendien wilde ik graag de sfeer van China Town opsnuiven en de beste dumplings in town proberen (daar kom ik op terug in een aparte blog). Dat is geen foute beslissing geweest! Onze geïmproviseerde foodtour is super leuk geworden!

Kat'z, pastrami

Om te beginnen wil ik kwijt, dat de afstanden in NYC enorm zijn, wat je op de kaart niet echt merkt. Dus wij moesten nog een aardig stuk lopen vanuit de metro, voordat wij voor de deur van de Kat’z stonden. Eerlijk gezegd, ik zou daar nooit naar binnen stappen als ik over deze delicatessezaak niet al gelezen had. Gelukkig vond ik het van binnen meteen te gek! Wat een geweldige sfeer uit de jaren zestig, alsof de tijd hier heeft stilgestaan! By the way, de film “When Harry met Sally” is hier gefilmd. Kat’z zelf is in 1888 opgericht en sindsdien heel populair bij de lokale bevolking en toeristen.

Kat'z, pastrami

 Kat'z, pastrami

Wij hadden achteraf gezien geluk. Normaal gesproken moet je hier lang in de rij staan, maar het was ongelofelijk rustig op die dag en wij waren meteen aan de beurt! Bij binnenkomst krijgt iedereen een ticket waarop jouw bestelling wordt opgeschreven (of meerdere bestellingen). Dit ticket moet je goed bewaren anders kom jij niet makkelijk meer buiten…

Deli, New York, Kat'z, pastrami

Het is een selfservicerestaurant (alhoewel je aan één kant tafeltjes hebt waar wordt geserveerd, althans dat begrepen wij zo). Het is gewoon een ervaring op zich, en niet te vergeten, het beroemde broodje pastrami was ongelofelijk mals en lekker, maar let op, het was ook ongelofelijk veel! Wat was ik blij dat wij hebben besloten om niet te ontbijten! Een belachelijke hoeveelheid pastrami tussen twee boterhammen, maar super vers en met typische pickles erbij. Eén broodje is ruim voldoende voor 2 personen.

Deli, New York, Kat'z, pastrami

Het broodje was heerlijk, maar na paar happen merkten wij toch dat wij geen vet eten gewend zijn. Zonder twijfel is het de moeite waard om deze Deli te bezoeken! Vergeet niet te pinnen… je kan daar alleen met cash betalen.

Met volle buik, maar heel voldaan, zijn wij naar buiten gestapt. Of ik terug zou gaan? Zeker! Ik ben super benieuwd naar de andere gerechten. Het is zeker een simpele en vette hap, maar met liefde gemaakt.

Deli, New York, Kat'z, pastrami

Vika
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone