red rooster, marcus samuelsson, new york restaurants

The taste of the Big Apple. Lunch in Red Rooster Harlem.

Dreams come true! Je moet alleen iets heel erg graag willen! Om naar New York te gaan was al een tijdje mijn grootste droom! En eindelijk: wij zijn in New York!

De naam Marcus Samuelsson kende ik al lang voordat ik wist dat wij naar NYC zouden gaan. Hij was één van de 4 juryleden in het programma The Taste.
Marcus Samuelsson is een award winning chef en kookboek schrijver. Hij was de jongste chef die ooit 2 drie sterren ratings heeft gekregen van de New York Times toen hij in Aquavit als chef werkte. Na een paar afleveringen dacht ik al, als ik ooit in NY ben ga ik zeker naar een van zijn restaurants. Dus toen wij de tickets in de pocket hadden, begon ik meteen te Googelen. De site van Red Rooster Harlem vond ik meteen te gek. En ja, het is gelukt, de lunch is gereserveerd.

red rooster, marcus samuelsson, new york restaurants

Van buiten zou je van het restaurant niet veel bijzonders verwachten, maar binnen werden wij aangenaam verrast! Een heel elegant design, maar toch een huiselijke en ongedwongen sfeer.

red rooster, marcus samuelsson, new york restaurants

red rooster, marcus samuelsson, new york restaurants

Op de kaart staan simpele home-cooked favorieten van Stockholm en Harlem. Marcus is opgevoed in Zweden en woont nu in Harlem.

Wij kozen voor het drie gangen menu. Het valt niet mee voor mij om een keuze te maken!! Meestal wil ik alles proeven en het kan een tijdje duren voordat ik eruit ben:) En dan nog blijf ik twijfelen en denken dat de anderen toch beter gekozen hebben… dus ik was heel blij dat Rob (mijn man) ook voor het menu is gegaan. Je kon er uit twee voorgerechten en drie hoofdgerechten kiezen. Dus wij konden 4 gerechten proeven. Joepie !
Als voorgerecht heb ik voor spring salade gekozen (sla met venkel, radijs en gember citroen dressing). Rob nam de Hot & Sour soup van mungbonen en Vongole met garnalen toast.
De soep was echt verrukkelijk.

red rooster, marcus samuelsson, new york restaurants

Voor het hoofdgerecht hadden wij Helga’s meatballs en Mac & Greens. Helga’s meatballs is echt een “must to prove”. Hoe simpel en hoe lekker kan het zijn! Ideale balans tussen zoet en zuur. Persoonlijk dacht ik dat Mac & Green een hamburger zou zijn (verkeerde associatie van McDonald’s dus :)); hoe dan ook, het was een macaroni met kaas schoteltje (typisch gerecht uit Harlem).

red rooster, marcus samuelsson, new york restaurants

red rooster, marcus samuelsson, new york restaurants

Als dessert hebben wij Red Rooster Donuts met zoete aardappel vulling en kaneel suiker gekregen. Heel simpel maar toch lekker.

red rooster, harlem restaurnt

Het was weer een hele mooie ervaring. Jammer genoeg konden wij daar niet op zondag zijn voor de Sunday Gospel Brunch. Volgende keer misschien.. 🙂 wie weet …

Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone