Thuis sporten

Thuis sporten, zo pak je dat aan!

Thuis sporten is iets dat vaak mislukt voordat je nog bent begonnen. Het ontbreekt al gauw aan discipline en wordt als saai ervaren. Ik zelf kon ook nooit de discipline opbrengen om thuis te sporten. Daarom was een abonnement van de sportschool voor mij toch echt noodzakelijk om in beweging te blijven.

Het afgelopen jaar ben ik echter best fanatiek aan het lopen, meestal 2 of 3 keer per week. Het lukte me vaak niet daarnaast ook nog eens op een andere avond de sportschool te bezoeken. Want los van het hardlopen, werk ik 4 dagen in de week en heb ik nog de zorg voor mijn dochtertje, veel écht vrije uren houd ik eigenlijk niet over. Nu was ik toch iedere maand veel geld kwijt aan de sportschool, terwijl ik er gemiddeld nog maar één keer per maand kwam. Dat was zonde! Stoppen met de sportschool wilde ik ook niet, want daar deed ik juist spierverstevigende oefeningen.

Dan toch maar thuis sporten, zou ik het kunnen opbrengen? Van Vika (de andere helft van Forks&Wives) kreeg ik de tip om eens naar Jillian Michaels te kijken op Youtube. Deze vrouw heeft allerlei programma’s die je kunt volgen en meedoen. Een programma voor de buikspieren, voor strakke billen, cardio kickboksen, yoga en de ’30 days shred’ die ik nu volg. De filmpjes zijn met duidelijke oefeningen die iedereen kan volgen, vaak laat ze ook nog een makkelijkere én een moeilijkere variant van een oefening zien. Wat ik geweldig vind is dat zij hele korte en krachtige trainingen geeft. Vaak ben je inclusief warming-up en cooling-down al binnen een half uur klaar. Wat ook super is, is dat zij vaak ook onderscheid in niveau maakt, dus worden de oefeningen te makkelijk dan zoek je gewoon een filmpje uit hetzelfde programma op van een hoger niveau. De filmpjes van Jillian vind je trouwens ook op het youtube kanaal van Be Fit. Zij bieden legio filmpjes aan van allerlei trainingsprogramma’s van diverse trainers. Je kunt daar eens rondkijken om te zien welke trainer en trainingsmethode jij bij jezelf vindt passen.

Persoonlijk ben ik fan van Jillian Michaels, ik wil graag in een korte tijd goede spierverstevigende oefeningen doen. Zij doet dat op zo’n effectieve manier dat thuis sporten echt leuk is om te doen. Heerlijk dat ik nu iets heb gevonden wat goed valt te combineren met mijn hardlopen.

Misschien ben jij niet op zoek naar een volledig sportprogramma, maar wil je bijvoorbeeld alleen je buikspieren aanpakken. Kijk dan eens in de AppStore, daar zijn heel veel goede en duidelijke App’s waarmee buikspieroefeningen doen makkelijk wordt en je ook gemotiveerd blijft om je oefeningen netjes af te maken. En wil je echt op een originele en leuke manier je buikspieren trainen, kijk dan eens op Bodyhoop, zij verkopen verzwaarde (maar zachte!) hoolahoops waarmee je je buikspieren kunt trainen.

Dus geen smoesjes meer, aan de slag… gewoon thuis!

 

Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone