Vrolijk versierde soepstengels

Vrolijk versierde soepstengels

Deze vrolijk versierde soepstengels zien er super gezellig uit. Volgens mij vindt jong én oud ze leuk. Over ongeveer 3 weken is het weer pasen en dan staan deze bekers gevuld met soepstengels ook op de brunch tafel. Leuk voor de kids, maar ook voor zoetekauwen zoals ik zelf 😉 

Vrolijk versierde soepstengels

Ook voor een babyshower is dit een leuk idee, soepstengels met blauwe of roze muisjes. En wat dacht je van deze soepstengels als traktatie?! Super leuk en handig om mee te nemen naar school.

Vrolijk versierde soepstengels
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Ingredients
 1. 125 gram soepstengels (1 pak)
 2. 100 gram witte chocolade
 3. versiering (parels, confetti, discodip of muisjes)
 4. bakkerskwast
Instructions
 1. Smelt de witte chocolade au bain marie.
 2. Zodra de chocolade geheel gesmolten is, kan je het vuur onder het pannetje water uit draaien.
 3. Strooi op grote (brood)plank je versiering naar keuze uit.
 4. Je gaat nu de soepstengels van chocolade voorzien, maar nu de chocolade nog zo heet is zal deze te vloeibaar en te plakkerig zijn om meteen in de versiering te dippen.
 5. Gebruik daarom de volgende 'techniek'. Zet 4 lege glazen klaar.
 6. Smeer met een bakkerskwast de bovenkant van een soepstengel in en zet hem daarna in het eerste glas te drogen.
 7. Per glas zet je ongeveer 4 a 5 soepstengels te drogen, daarna ga je door naar het volgende glas.
 8. Nadat je het laatste glas ook heb gevuld met de laatste soepstengels, is de chocolade van de soepstengels uit het eerste glas precies stevig genoeg om door de dip heen te rollen.
 9. Rol de soepstengels door de dip heen en laat ze nog even verder afkoelen zodat de chocolade goed hard wordt.
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
Ik ben Anniek en in 2011 werd ik moeder van Zahara. Nu is ze 5 jaar en probeer ik net als vele andere moeders alle ballen – werk, sport, vrienden, familie, lekker koken, tijd voor het gezin én tijd voor jezelf- hoog te houden. Dat valt soms niet mee hoor! Ik hou van koken, maar nog meer van lekker (op)eten! Eigenlijk ben ik niet eens een beste kok, maar omdat ik gezond eten belangrijk vind, besteed ik er wel veel aandacht aan en dan komt het toch vaak goed. Ik werk graag met verse producten en neem ook biologische groente af van een Bioboer hier uit de regio, dat geeft mij een goed gevoel. Net als vegetarisch eten trouwens. Toen we in 2015 met Forks & Wives begonnen kookte ik al regelmatig vegetarisch, maar sinds 2017 kook ik thuis alleen nog maar vegetarisch. Je zal van mij dus veel vegetarische gerechten voorbij zien komen, maar ook veel zoet, want ik ben een echte zoetekauw. Njoy 🙂
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone