Manchego saus

In zoete sherry gepocheerde druiven met manchego saus.

Morgen is het weer zo ver: het weekend! Dus het is tijd om je te verwennen en jezelf op iets lekkers te trakteren. Dit heerlijke dessert is een goede reden om het te doen.

Fruit toetjes zijn mijn favoriete, maar als je fruit (druiven in dit geval) met Pedro Ximenez sherry in een toetje combineert!!! …  het wordt de hemel op aarde 🙂

Menchego saus

Pedro Ximenez is een zoete sherry, die van Pedro Ximenez druif wordt gemaakt. Het maakt een heerlijke combinaties met kazen en chocolade. Hier combineren wij PX (Pedro Ximenez sherry) met Spaanse manchego kaas.

Menchego saus

In het originele recept worden  Tetilla kaas en double cream gebruikt. In Nederland zijn deze ingrediënten moeilijk te krijgen. De double cream heb ik in Macro gevonden en in plaats van Tetilla kaas heb ik Machego kaas gebruikt (zie de foto).

 

Manchego saus

Ingrediënten:

Manchego saus:

 • 400 ml slagroom 40% (in Macro verkrijgbaar)
 • 150 gr Manchego (AH), in stukjes gesneden
 • 70 gr kriestal suiker

Druiven:

 • 200 ml Pedro Ximenex
 • 70 gr suiker
 • 350 gr druiven (wit of rood)

 

Bereidingswijze:

Doe de slagroom, kaas en suiker in een pannetje. Breng het geheel aan de kook.

Manchego saus

Terwijl de saus nog steeds op het vuur staat, pureer alles met behulp van een stafmixer voordat je een gladde en romige textuur krijgt. Het duurt ongeveer 5 minuten.

 

Manchego saus

Zeef je saus door en fijne zeef en laat hem afkoelen. Doe de saus tenminste 4 uur in de koelkast. Het beste resultaat bereik je als de saus de hele nacht in de koelkast blijft.

Manchego saus

Doe de sherry en suiker in een pan en breng alles aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten koken voordat je er de druiven in doet. Breng het geheel weer aan de kook en laat alles een paar minuten sudderen. Laat de druiven en de sherry siroop afkoelen en doe het daarna in de koelkast.

Manchego saus

Verdeel de druiven met de siroop over 6 kleine glaasjes. Mix de Manchego saus voor de laatste keer en voeg er een laagje van de Manchego saus aan de glazen. Heerlijk!

Manchego saus

In zoete sherry gepocheerde druiven met manchego saus.
Serves 6
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Manchego saus
 1. 400 ml slagroom 40% (in Macro verkrijgbaar)
 2. 150 gr Manchego (AH), in stukjes gesneden
 3. 70 gr kriestal suiker
Druiven
 1. 200 ml Pedro Ximenex
 2. 70 gr suiker
 3. 350 gr druiven (wit of rood)
Instructions
 1. Doe de slagroom, kaas en suiker in een pannetje. Breng het geheel aan de kook.
 2. Terwijl de saus nog steeds op het vuur staat, pureer alles met behulp van een stafmixer voordat je een gladde en romige textuur krijgt. Het duurt ongeveer 5 minuten.
 3. Zeef je saus door en fijne zeef en laat hem afkoelen. Doe de saus tenminste 4 uur in de koelkast. Het beste resultaat bereik je als de saus de hele nacht in de koelkast blijft..
 4. Doe de sherry en suiker in een pan en breng alles aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten koken voordat je er de druiven in doet. Breng het geheel weer aan de kook en laat alles een paar minuten sudderen. Laat de druiven en de sherry siroop afkoelen en doe het daarna in de koelkast.
 5. Verdeel de druiven met de siroop over 6 kleine glaasjes. Mix de Manchego saus voor de laatste keer en voeg er een laagje van de Manchego saus aan
Adapted from Tapas revolution van Omar Allibhoy
Adapted from Tapas revolution van Omar Allibhoy
FORKS&WIVES http://forksandwives.com/
 Meer zoete recepten met fruit: Meringue trifle met passievrucht curd. Cheescake trifle, een toetje in een handomdraai! 

 

Vika
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone